LU JONG of TIBETAANSE YOGA

Lu Jong  of Tibetaanse healing yoga is een dynamische vorm van yoga.  Met andere woorden, je blijft in beweging.  Andere yogavormen waarvan de hathayoga de meest gekende / populaire vorm is, gaat meestal naar een bepaalde vorm toe en je blijft even in die vorm staan. 

Hier is het een combinatie van zowel vorm als beweging.  Dit wil zeggen dat we in een bepaalde vorm zitten of staan en dat we gedurende de oefening in beweging blijven.  Lu Jong wordt ook wel eens meditatie in beweging genoemd,

Lu Jong is een zachte, dynamische vorm van yoga die bestaat uit 21 oefeningen die een helend effect hebben op lichaam als geest. Je lichaam wordt soepeler en krachtiger, je geest wordt rustig en alerter, je vitaliteit verhoogt. 

Lu Jong stamt af uit een eeuwenoude Tibetaanse traditie en werd door Lama Tulku Lobsang in het westen geïntroduceerd.    Hij heeft de oefeningen ‘verwesterd’ maw hij heeft ze aangepast aan het Westerse lichaam dat vaak minder flexibel en minder stevig is dan bij de mensen uit Tibet door het vaak zittende beroep.

De oefeningen kunnen door iedereen beoefend worden: jong, oud, niet meer zo mobiel, stijf, soepel….je voert de bewegingen uit volgens de mogelijkheden van jouw eigen lichaam. Ook is het mogelijk om aan deze yoga deel te nemen op een stoel.

Lu betekent ‘lichaam’ en jong betekent ‘transformatie’.  Lu Jong is dus ‘lichaamstransformatie’.  Het is een vorm van yoga waarbij door gebruik te maken van het lichaam we onze lichamelijke ongemakken, emoties en gedachten kunnen transformeren. Lu Jong brengt evenwicht in lichaam, geest en energie. 

 

PRAKTISCH

 

 

Nieuwe yoga lessen reeks na de paasvakantie  :

Deze yoga reeks omvat 11 sessies, 1x/ week

de lessen gaan door in Veldegem op maandagavond en in Roeselare op dinsdagavond telkens van 19h30 tot 20h30

in deze reeks komen de 21 oefeningen van Lu Jong I aan bod en gaan we ook al eens de Lu Jong II oefeningen doen

Data op maandag in Veldegem : 25/9 – 9, 16, 23/10 – 6, 13, 20, 26/11 – 11, 18/12

Data op dinsdag in Roeselare : 26/9 – 10, 17, 24/10 – 7, 14, 21, 27/11 – 12, 19/12

Prijs per les = 15€  of  geniet van 30€ korting voor de lessenreeks = 135€ voor 11 lessen 

Voor wie nog niet zeker is of hij/zij een lessenreeks zal aankopen : schrijf je gratis in voor de les van 25 of 26 september en bepaal vervolgens of je de volledige reeks zal volgen.

Waar: Natuurhuis De Vlier – Veldegem op maandag en Muze’um L  – Bergstraat 23 – 8800 Roeselare op dinsdag

Er zijn enkele yogamatten voorzien.  Breng zeker een eigen kussentje mee om op te zitten of om de knieën te ondersteunen, draag makkelijke kledij

Voor wie moeite heeft om op de grond te zitten : de Lu Jong yoga leent zich perfect om op de stoel uit te oefenen!

ik verwelkom je graag elke week met een heerlijke kruidenthee en wat versnaperingen.  Kom dus tijdig zodat je hiervan kan genieten!

Bij mooi weer kunnen we buiten onze yoga praktisch doen

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten !