Orthomoleculaire therapie

Volgens de KPNI (klinisch psychisch neuro immunologie)

Start met een gezond leven vol energie dankzij een wetenschappelijk onderbouwde leefstijl. Pak chronische gezondheidsklachten aan en word weer helemaal vitaal.

Een afspraak maken kan telefonisch op 0497/474795 of via het aanvraagformulier

Missie

Na jarenlang zelf met tal van gezondheidsklachten te hebben rondgelopen heb ik me verdiept in de orthomoleculaire therapie.  Hier werd duidelijk dat bij een gezondheidsprobleem, het symptoom eigenlijk nooit het echte probleem is.

Hippocrates wist het al : voeding heeft een geneeskrachtige werking.  Zijn uitspraak: “Laat uw voeding uw medicijn zijn  en uw medicijn uw voeding”. Klinkt je misschien wel bekend in de oren

Ondertussen heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond, dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, metabool syndroom,….

Orthomoleculaire therapie kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van deze en andere ziektes.

leefstijl, voeding , beweging en het aanvullen van tekorten aan vitamines en mineralen zijn hierbij 4 belangrijke elementen

Visie

WORD WEER HELEMAAL VITAAL

Als orthomoleculair therapeut help ik je weer de gezondste versie van jezelf te worden en dit door middel van gezonde voeding, leefstijl, beweging en voedingssupplementen,

Daarbij ga ik zo veel als mogelijk op zoek naar de oorzaak van klachten en aandoeningen in plaats van enkel de symptomen te bekijken

ik ga op zoek naar de verbanden tussen die oorzaken, met andere woorden, hoe het ene het andere beïnvloedt

van hieruit bied ik een persoonlijk behandelplan aan

Orthomoleculaire therapie is hiermee een zeer waardevolle aanvulling op de klassieke geneeskunde en nooit de vervanging ervan

Hoe ga ik hierbij tewerk ?

Bij orthomoleculaire therapie volgens de klinische psycho-neuro-immunologie gaan we via een uitgebreide anamnese op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Aan de hand van deze informatie worden er persoonlijk voedingsadviezen en leefstijl interventies uitgewerkt. Vaak wordt dit in een beginfase ondersteund door voedingssupplementen of kruiden om een nog groter effect te hebben op de werkingsmechanismen in je lichaam die niet meer optimaal functioneren en die zich uiten in ‘zich ziek voelen’ of ‘zich niet optimaal voelen’.

Je zou kunnen stellen dat er bij orthomoleculaire therapie vier belangrijke pijlers zijn in de weg naar genezing toe, namelijk :  Gezonde voeding, voldoende beweging, een gezonde levensstijl en dit aangevuld met het inzetten van voedingssupplementen, zoals vitaminen en mineralen, om het herstel van jouw optimale gezondheid te bevorderen.  

Het symptoom is niet het echte probleem

Bij orthomoleculaire therapie kijken we naar hoe wij als mens zijn geëvolueerd en met name hoe wij als oermens leefden.  Onze lichaamscellen hebben de tijd niet gehad om zich aan te passen aan onze huidige manier van eten waardoor er een ‘mismatch’ ontstaat tussen onze levensstijl en voeding en hoe wij als mens werkelijk ineen zitten.   

Veel gezondheidsklachten ontstaan hierdoor, waaronder:

 • problemen met lichaamsgewicht, vaak overgewicht
 • Pijnlijke gewrichten en ontstekingen
 • Een verminderde immuniteit
 • Problemen met de spijsvertering van maag tot darmen
 • Aanhoudende vermoeidheid en tekort aan energie
 • Migraine of chronische hoofdpijn
 • Diabetes type 2
 • Hoge bloeddruk
 • Hoge cholesterol
 • In- of doorslaapproblemen
 • Allerlei allergieën, intoleranties of overgevoeligheden
 • huidproblemen (acne, eczeem, psoriasis, ..)
 • een disbalans in de hormonenhuishouding

Al deze ziektebeelden of lichamelijke pijnen of ongemakken laten jou aanvoelen dat het niet helemaal goed loopt.  Daarom ga ik via een grondige anamnese, samen met jou op zoek naar de oorzaken van jouw problematiek.   Vervolgens stel ik  jou een heel gericht persoonlijk behandelprotocol voor waarbij de kans groot is dat jouw symptomen opgelost geraken.  Dit doen we niet via medicatie of operatie maar met voeding, beweging, leefstijladvies en voedingssupplementen.

Gezond afvallen

Gezond afvallen

Wil jij extra ondersteuning om jouw doel te bereiken dan is 1op1 begeleiding iets voor jou.

Via dagelijkse begeleiding, help ik jou om je persoonlijke doel te bereiken

Voor wie is dit programma bestemd ?

 • Voor iedereen die het belangrijk vindt om gezond te eten en alle voedingsstoffen binnen te krijgen,
 • Voor wie graag een paar kilo’s of meer wil afvallen door middel van gezonde voeding
 • Voor wie zich fitter en energieker wil voelen
 • Voor wie van zijn suikerverslaving af wilt
 • Voor wie het moeilijk vindt om deze doelstellingen alleen te realiseren zonder extra ruggensteun

Het  vitaliteitstraject is gebaseerd op gezonde voeding, vitamines & mineralen én dagelijkse begeleiding.  Je doet het zelf maar je doet het niet alleen, ik ben er om je dagelijks feedback te geven en je op de goeie weg te houden.

Het programma bestaat uit 3 belangrijke fases : een ontgiftiginsfase, een opbouwfase en een stabilisatiefase

De ontgiftingsfase

We starten met een ontgiftingsfase (30 dagen) waarin we afvalstoffen verwijderen en bloed zuiveren, darmen optimaal laten functioneren, bloedsuiker in balans brengen en de stofwisseling herstellen.  Met de dagelijkse begeleiding lukt het jou zeker om een mooi resultaat te behalen.

Je zou kunnen stellen dat er bij orthomoleculaire therapie vier belangrijke pijlers zijn in de weg naar genezing toe, namelijk :  Gezonde voeding, voldoende beweging, een gezonde levensstijl en dit aangevuld met het inzetten van voedingssupplementen, zoals vitaminen en mineralen, om het herstel van jouw optimale gezondheid te bevorderen.  

De opbouwfase

Wanneer je er klaar voor bent, gaan we over naar de opbouwfase. We voegen stap voor stap bepaalde voeding weer toe zodat we overgaan naar een gezond voedingspatroon dat je blijvend kan toepassen.

De stabilisatiefase

In de stabilisatiefase is het de bedoeling dat je je ideale gewicht behoudt.  In deze fase leer je hoe je jouw gewicht stabiel kan houden en hoe je terug de balans kan vinden na een culinaire escapade.  Genieten en toch gezond en in balans blijven.   

Ganoderma koffie

ONTDEK DE KRACHT VAN GANODERMA

Ondersteunend bij chronische vermoeidheid – slaapproblemen – ontstekingen aan gewrichten, pezen, … – allergische reacties – hoge bloeddruk – hoge cholesterol – moeite om je bloedsuikerspiegel in balans te houden – energie tekort,…

Wil je meer weten over deze gezonde koffie en thee, registreer je dan hieronder. 

Via een maandelijkse nieuwsbrief verneem je allerlei nieuwtjes betreffende de ganoderma koffie en thee

Op regelmatige tijdstippen wordt een koffie- & thee evenement gehouden waarbij het volgende aan bod komt :

 •   Tijdens het proeven van diverse koude en warme koffie- & theereceptjes kom je alles te weten komt over de heilzame werking van de Ganoderma paddenstoel die in je lievelingsdrankje verwerkt is.
 • Live getuigenis van wat de koffie- en of thee voor jou kan betekenen.
 • Uitvoerige uiteenzetting over de gezondheidsbevorderende werking van de Ganoderma of Reishi paddenstoel.

Waarom wil je met een persoonlijk gezondheidsplan starten

Hoe heb je mij gevonden?

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief vol gezonde inspiratie!

ja, ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy

15 + 14 =

Adres

Diksmuidsesteenweg 28, bus 21 – 8800 Roeselare

Email :  hilde@vanhaelewijn.be

Tel : 0032 497 47 47 95