We zijn volop in de herfstperiode en naderen met rasse schreden de wintermaanden. 

Goed om in deze periode goed zorg te dragen voor je gezondheid en daarom deze 9 krachtige tools die je zomaar zelf kunt toepassen en die zorgen voor een goede algemene gezondheid :

Deze 9 tips werken niet alleen preventief maar ook genezend dus ga ermee aan de slag 😊

De mensen in de gebieden van de Blue Zone leven volgens deze 9 principes en genieten van een lang en gezond leven

1) Ga natuurlijk bewegen.

Niet op een hometrainer zitten of met gewichten sjouwen maar tuinieren of wandelen in de natuur.  Doe je bewegingen in de buitenlucht en verbind je terug met de natuur terwijl je in beweging bent
 
2) Een sterke reden hebben om te leven (missie). 

Jouw ‘Ikigai’, oftewel iets dat het waard is om voor te leven. Wat geeft zin aan je leven?
 
Denk maar aan mensen die langer leven voor het kleinkind wat nog geboren moet worden, het laatste afscheid van een familielid die moet overkomen vanuit de andere kant van de wereld. Een sterke missie voelen, is dus ook onderdeel van spontane genezing.

Dat klinkt wellicht heel zwaar, alsof je de wereld moet gaan redden. Maar datgene wat jij met passie doet, waar je innerlijke vuur van aangaat is jouw levensmissie.

3) Verander je eetpatroon radicaal

Dit is een hele belangrijke stap! Om te kunnen genezen is het raadzaam.  Stap af van het typische eetpatroon, hierin zitten veel granen, bewerkte (melk)producten en geraffineerde suikers die je gezondheid ondermijnen. Kies dus voor oervoeding of anders gezegd ga voor natuurlijke, onbewerkte producten. 

4) Terugschakelen en ontspannen.

Zorg voor routines om met stress om te gaan, want er zal altijd enige mate van stress in je leven voorkomen. In de Blue Zones wordt dit op verschillende manieren gedaan, zoals met een dagelijks gebed of met het vereren van de voorouders.
 
5) De 80%-regel. Stop met eten zodra je maag voor 80 procent gevuld is.

Dit maakt het verschil tussen het behouden van een gezond gewicht en het ontstaan van overgewicht
 
6) Om 17.00 uur een glas wijn met vrienden.

Let wel : Het gaat hier niet om het glas wijn.  Ik zou zelfs aanbevelen om dit glas wijn te vervangen door een niet alcoholisch drankje 😊 Het gaat om het dagelijks tijd nemen om met vrienden te ontstressen van de dag.
 
7) Verdiepen van je spirituele verbinding

Het hebben van een ‘spirituele verbinding’ klinkt voor velen wat abstract, maar betekent simpelweg dat je een connectie voelt met iets groters dan je kleine ‘ikje’. Hoe je dit hogere noemt, doet er niet toe.
Iets of iemand heeft gewild dat jij hier nu bent. Zonder jou zou het universum niet compleet zijn.

8) Je geliefden op de eerste plaats zetten gedurende het hele leven.

Ouders en ouderen zorgen samen voor de kinderen, partners zorgen voor elkaar en ouderen wonen in de buurt van familie.

9) versterk je sociale contacten

Sociaal contact is ook een must voor heling en meer gezondheid. Lock-downs en isolatie zijn om die reden dan ook funest voor onze gezondheid. Omring je met mensen die je energie geven en vermijd mensen die je energie wegnemen. Dit zijn de welbekende energiezuigers.
 

wil je je gezondheid verbeteren en wil je hiervoor professionele ondersteuning,
neem contact met me op via tel 0497474795 of via e-mail hilde@vanhaelewijn.be
en maak een afspraak