Ingrediënten ( 2personen)

400 g mosselen*
250g konjac spaghetti*
400g spinazie ( om 200g over te houden)
2 teentjes look
50g ui
150g Selder
1 busseltje basilicum
1 busseltje platte peterselie
Overige groene kruiden naar keuze( kervel , munt , dragon )
1 etl olijfolie*
1 dl witte wijn PureTheWinery*
zwarte peper van de molen
himalayazout
herbamare*
1 eetlepel ghee*
Optioneel geraspte geitenkaas

*verkrijgbaar bij mij in de praktijk

 Bereiding:

Spoel de mosselen een paar keer in koud gezouten water. Schraap ( indien nodig ) de schelpen schoon. Snij de look fijn, de ui en de selder snij je in iets grovere stukken. Stoof ze samen aan in een mooie hoeveelheid olijfolie tot ze ongeveer gaar zijn. ( neem een grote pot want de mosselen moeten er nog bij). Blus af met de witte wijn. Giet de mosselen in de pot en kruid met een goede draai van de pepermolen. Roer de mosselen en groenten door elkaar en kruid nog eens met peper.
Tijdens het koken nu en dan eens opschudden en nog eens een draai van de pepermolen. Spoel ondertussen de spinazie in koud water, laat ze uitlekken en snij ze grof.. Haal de steeltjes van de kruiden.  Schep de gare mosselen uit de pan en zeef het kookvocht. Doe de mix van spinazie en groene kruiden in het vocht en laat ze zachtjes garen.
Giet de konjac spaghetti uit het zakje en spoel deze onder stromend water. Laat die 1 minuut koken en giet af.
Voeg de ghee toe aan de kruidensaus en mix alles samen tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een scheutje wijn of water toe. Kruid af met herbamare. Roer nu de mosselen door de saus.
Serveer  met de konjac spaghetti en eventueel met de vers geraspte geitenkaas.
Dit is per persoon 1 vezelportie , 1 eiwitportie en 1 groentenportie

 

Pure The Winery:

De wijnen worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
deze wijnen bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
Die stopt de ketose niet en hij is ook lekker! Je mag er een glaasje van drinken, zie het wel als een extra en overdrijf er niet in. Hou het eerder voor een speciale gelegenheid.
De wijn en schuimwijn van PureTheWinery kan gedronken worden binnen het programma.

 “Pure the Winery”  is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis. Samen hebben zij een visie en die is de volgende:
We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achter gebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de gang gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol. We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. De wijnen zijn  100% vegan!